Singles Day en Black Friday zijn beide een kortingsfestijn. Het verschil tussen Singles Day en Black Friday is dat de kortingsdag op een andere dag valt en dat de gedachte erachter verschilt. Singles Day is ontstaan doordat Chinese studenten het vrijgezellenbestaan wilden vieren op 11/11. Op Singles Day mag je een cadeautje voor jezelf kopen met hoge korting. Je mag jezelf eens lekker verwennen.

Black Friday is met een hele andere reden ontstaan. Het is altijd de eerste dag na Thanks Giving in Amerika en dat is niet voor niets. De dagen na Thanks Giving gaan Amerikanen alvast inkopen doen voor de kerst. Om deze inkopen wat draaglijker te maken voor iedereen, is het kortingsfestijn van Black Friday en Cyber Monday ontstaan.

Beide kortingsfestijnen hebben hun roots buiten Europa, maar het duurt niet lang meer voordat deze kortingsdagen ook in Nederland vanzelfsprekend worden. De rage is vorig jaar al ingezet. Toen deden al veel winkelketens mee met de kortingsdagen. Dit zal nu alleen maar meer toenemen. Zet Singles Day en Black Friday dus alvast groots in je agenda!

Bespaar Continu NL