Veelgestelde vragen over Singles Day

Nederland kent inmiddels al veel verschillende kortingsdagen, want na Black Friday en Cyber Monday komt ook Singles Day langzaam om de hoe kijken. Singles Day Online probeert het jou zo makkelijk mogelijk te maken, met een uitgebreide pagina van alle deelnemers en een handig dealsoverzicht.

Toch kunnen we ons voorstellen dat je voor, tijdens of na Singles Day vragen hebt. Daarom hebben we alle mogelijke vragen op een rijtje gezet, en voorzien van een kort en duidelijk antwoord. Heb je alle vragen gelezen, dan ben je een echte Singles Day expert! Mis je nog iets? Neem dan even contact met ons op via de onderstaande button.

FAQ – Singles Day 2018

Wat is Singles Day?

Singles Day is een kortingsdag die vooral bekend is in China. De dag was bedoeld om het leven als vrijgezel te vieren, totdat Alibaba er in China een groot commercieel event van maakte. Net als Black Friday komt ook Singles Day langzaam overwaaien, en kunnen we dus in Nederland tijdens Singles Day met mooie kortingen shopen.

Lees hier meer over Singles Day China.

Wanneer is Singles Day 2018?

ingles Day 2018 valt op 11 november. In tegenstelling tot Black Friday is Singles Day een evenement dat jaarlijks op dezelfde datum plaatsvindt. We weten dus voor de komende jaren al precies wanneer Singles Day plaatsvindt, waardoor deze kortingsdag makkelijk te onthouden is voor consumenten en winkeliers.

Hoe is Singles Day ontstaan?

Singles Day is een idee van vier Chinese studenten van de Universiteit van Nanking. Zij waren allen vrijgezel, en zochten een manier om aan de sleur van het vrijgezelle bestaan te ontkomen. Ze kwamen met het idee om op 11 november verschillende activiteiten te organiseren voor alleenstaanden. In 2009 pikte Alibaba dit op, en maakte er een commerciële dag door gigantische kortingen te geven.

Hoe kan ik profiteren van alle Singles Day deals?

Singles Day Online heeft een compleet overzicht van alle deelnemers en de belangrijkste deals. We adviseren je daarom onze website in de gaten te houden, en je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo heb je altijd een up to date overzicht beschikbaar. Heb je eenmaal alle deals inzichtelijk, dan raden we je aan een overzicht te maken van welke aanbiedingen je waar wilt shoppen. Zo ben je op Singles Day niet teveel tijd kwijt aan het zoeken naar deals, en shop je jouw favoriete cadeautje voordat deze is uitverkocht.

Welke webshops doen er mee aan Singles Day 2018?

Ondanks dat Singles Day in Nederland nog niet heel erg bekend is, doen er al veel webshops mee aan deze dag. De bekendste Singles Day deelnemers zijn Coolblue, Mediamarkt, Bol.com en BCC. Natuurlijk doen er ook andere, minder bekende, winkels mee. Bij alle Singles Day winkels heb je de mogelijkheid producten te kopen die je makkelijk als cadeautje aan jezelf of je partner geeft.

Hoe hoog zijn de Singles Day kortingen?

Dat verschilt per webshop. Omdat Singles Day maar één dag is geven webshops vaak hoge kortingen, die soms wel op kunnen lopen tot 50%! Singles Day is daarom niet alleen een geschikte dag om cadeautjes voor jezelf te kopen, maar ook om alvast Sinterklaas- en kerstcadeautjes te kopen.

Kan ik mijn aankoop retourneren tijdens Singles Day?

Ja, ook tijdens Singles Day kan je jouw aankoop retour sturen. Omdat er op deze dag natuurlijk ontzettend veel online geshopt wordt, en er dus meer retouren zijn dan normaal, kan het verwerken van jouw retour misschien iets langer duren dan normaal. Houd hier dus rekening mee bij jouw bestelling.

Duurt de verzending langer tijdens Singles Day?

Nee, we verwachten dat de verzending van jouw Singles Day aankopen niet langer duurt dan normaal. Bij veel webshops geldt dat jouw pakketje dezelfde dag nog verstuurd wordt. Normaal gesproken wordt jouw bestelling dan de volgende dag geleverd, maar houd rekening met een kleine vertraging door het grote aantal bestelling die webshops moeten verwerken. We verwachten dat jouw bestelling sowieso binnen twee werkdagen geleverd is.

Wat is het verschil tussen Singles Day en Black Friday?

Ondanks dat Singles Day en Black Friday allebei bekende kortingsdagen zijn, zijn er wel een paar verschillen te ontdekken. Black Friday valt elk jaar in het laatste weekend van november, waardoor de datum nog wel eens anders is. Singles Day valt echter elke jaar op dezelfde datum, 11 november. Daarbij is Singles Day officieel maar één dag, terwijl Black Friday vaak het hele weekend doorloopt en afgesloten wordt met Cyber Monday. Toch zien we vaak dat Singles Day deelnemers hun acties langer beschikbaar maken.

Welke producten kan ik shoppen tijdens Singles Day?

Je kan alle producten shoppen tijdens Singles Day, maar het verschilt per webshop op welke producten je ook nog korting krijgt. Veel deelnemers geven een korting op hun gehele collectie, terwijl anderen juist specifieke aanbiedingen hebben. Bij Douglas kan je vaak alle luchtjes tegen een scherpe prijs krijgen, terwijl je bij Mediamarkt bijvoorbeeld alleen korting krijgt op bepaalde productcategorieën.

Welke productcategorieën zijn populair tijdens Singles Day?

Ondanks dat er in bijna elke productcategorie wel een aanbieding te vinden is, is de ene categorie natuurlijk populairder dan de andere. De meest populaire Singles Day categorieen zijn de categorieen met producten die je gemakkelijk als cadeautje voor iemand koopt. Denk daarbij aan Cosmetica, Parfum, Speelgoed en Gadgets. Toch zien we ook duurdere producten gekocht worden, juist omdat je tijdens Singles Day met korting shopt. Ook Witgoed en grote Elektronica producten zijn daarom populair.

Geldt een Singles Day korting alleen op de dag zelf?

Nee, in de meeste gevallen zijn de aanbiedingen langer geldig dan alleen op Singles Day. Singles Day is officieel maar één dag, toch geven webshops promoties die zowel voor, tijdens als na Singles Day beschikbaar zijn. Er zijn ook aanbieders die hun actie alleen op Singles Day beschikbaar maken. Het is daarom belangrijk dat je precies weet wanneer alle deals lopen, zodat je geen korting misloopt.

Hoe vind ik de beste Singles Day aanbiedingen?

De beste deals vind je door eerst te bepalen wat je nodig hebt, of wat je graag wilt kopen. Wanneer je voor jezelf een lijstje hebt gemaakt met producten en cadeautjes die je online wilt kopen, kun je in ons categorieoverzicht precies zien welke webshops er meedoen en welke korting zij geven.

Wie was de eerste Nederlandse deelnemer aan Singles Day?

In de afgelopen jaren deden er verschillende kleine webshops mee aan Singles Day, toch was Bol.com de eerste officiële deelnemer. In 2017 namen zij als eerste Nederlandse Singles Day deelnemer officieel deel aan deze dag onder het motto ‘I Love Me’. Door deze officiële bekendmaking en deelname verwachten we daarom dat vele grote webshops dit voorbeeld in 2018 zullen volgen.

Wordt er veel fashion verkocht tijden Singles Day?

In veel verschillende categorieen vind je mooie aanbiedingen tijdens Singles Day. Fashion is een van deze populaire categorieen, want veel mensen willen graag tijdens Singles Day kleding shoppen met een leuke korting. Denk hierbij aan sneakers, of alvast nieuwe winterkleding.

Krijg ik mijn geld terug als ik een Singles Day aanbieding retour stuur?

Ja, je krijgt altijd netjes het aankoopbedrag terug wanneer je een Singles Day deal retour stuurt. Let erop dat je alleen de het bedrag met korting terug krijgt, en dus niet de reguliere verkoopprijs zonder korting.

Waar moet ik op letten tijdens Singles Day?

Probeer tijdens Singles Day verschillende webshops met elkaar te vergelijken. Kortingen kunnen verschillen per aanbieder, en dus kan het zijn dat je bij de ene shop goedkoper uit bent dan bij de andere. Daarnaast is het belangrijk de looptijd van alle promoties vooraf goed te bekijken, zodat je geen enkele aanbieding of korting mist.

Hoeveel jaar bestaat Singles Day al?

Singles Day bestaat al sinds 1993, maar het is officieel een kortingsdag sinds 2009. De eerste jaren was Singles Day geen verkoopdag, maar een dag vol activiteiten onder jongeren om het vrijgezelle leven te vieren. Toen een paar jaar geleden Alibaba tijdens deze dag flinke kortingen begon te geven, was Singles Day als kortingsdag officieel geboren.

Lees hier meer over Singles Day China.

Is Singles Day hetzelfde als 'vrijgezellendag'?

Ja, Singles Day wordt ook wel vrijgezellendag genoemd. Dit komt omdat er in de beginjaren festivals en activiteiten werden georganiseerd, zodat vrijgezellen elkaar op konden zoeken om aan het alleenstaande bestaan te ontkomen. In China gebeurt dat nog steeds, maar nu wordt deze dag ook gebruikt door webshops om singles te trakteren op mooie kortingen.

Is Singles Day één keer per jaar?

Ja, Singles Day is altijd maar een keer per jaar. Dit komt omdat deze dag altijd op 11 november wordt gevierd. Ondanks dat Singles Day officieel maar een dag is, worden kortingen vaak langer aangeboden.

Doet AliExpress mee aan Singles Day?

Absoluut, AliExpress doet elk jaar mee met Singles Day. Deze dag is ontstaan in China, en door AliExpress uitgegroeid tot een enorm commercieel event. Bij AliExpress worden op Singles Day ongeveer 250.000 transacties per seconde gedaan, en ook jij kan hier profiteren van absolute bodemprijzen. Het is leuk om schoenen voor minder dan 10 euro te kopen, maar let er wel op dat de verzending iets langer kan duren.

Wanneer is Singles Day 2019?

Singles Day 2019 valt op 11 november, en dat is elk jaar dezelfde datum. We weten dus ook al voor Singles Day 2020 dat dit begin november zal zijn. Je kan je dus nu al voorbereiden op Singles Day de komende jaren.

Worden er alleen sale producten verkocht tijdens Singles Day?

Nee, tijdens Singles Day kan je ook gewoon het reguliere productaanbod met korting kopen. Wel bestaat er een kans dat (web)winkels meer korting geven op oudere producten, omdat veel winkels deze kortingsdagen gebruiken om van hun oude voorraad af te komen. Daarom heb jij de kans om mooie producten tegen een lage prijs te kopen.

Krijg ik korting op sneakers tijdens Singles Day?

Ja, tijdens Singles Day kan je bij verschillende webshops schoenen en sneakers kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Kleding is een populaire Singles Day categorie, waardoor je dus een ruime keuze hebt in Singles Day deals. Een andere populaire categorieen zijn Elektronica.

Krijg ik ook korting als ik een relatie heb?

Singles Day is voor iedereen, dus je kan natuurlijk ook een cadeautje kopen voor jouw vriend of vriendin. In China wordt het vrijgezelle bestaan nog elk jaar gevierd door singles, maar online kan iedereen terecht voor mooie Singles Day aanbiedingen.

Welke kortingen kan ik verwachten tijdens Singles Day?

Webshops geven allemaal een andere korting, en zijn anders dan de kortingen tijdens reguliere kortingsperiodes. De kortingen beginnen bij minimaal 11%, maar kunnen oplopen tot wel 50%!

Is Singles Day alleen online?

Nee, Singles Day is niet alleen online. Bij sommige winkels kan je ook offline jouw karting verzilveren, maar het grootste gedeelte van alle aanbiedingen zijn online beschikbaar. Omdat Singles Day 2018 op een zondag valt, kan je dus vooraf (op zaterdag) in de winkel alvast jouw luchtje of nieuwe schoenen proberen. Op zondag weet je dan precies welke deals je wilt scoren, en kan je online met korting shoppen.

Geldt de korting van een Singles Day deelnemer op alle artikelen?

Veel webshops geven korting op de hele collectie, maar dat geldt niet voor alle deelnemers. Het verschilt dus per webwinkel welke producten je met een leuke korting kan kopen. Omdat vorig jaar al veel Singles Day webshops een korting op het hele assortiment gaven, verwachten we dat dit jaar veel winkels dit voorbeeld zullen volgen.

Doet Mediamarkt ook mee aan Singles Day 2018?

Ja, Mediamarkt doet ook mee aan Singles Day 2018. Vorig jaar deden ze al mee onder het motto ‘de beste 11 voor jezelf’, en we verwachten dat Mediamarkt ook dit jaar vol gaat inzetten op deze dag. Benieuwd naar welke Singles Day deals Mediamarkt biedt? Ga snel naar de overzichtspagina.

Hoeveel webshops doen er mee aan Singles Day?

Dit jaar doen er meer dan 50 webshops mee aan Singles Day. De dag wordt steeds bekender in Nederland, waardoor veel winkels inzien dat ze hiervan kunnen profiteren. De afgelopen jaren hebben we het aantal Singles Day deelnemers zien stijgen, wat betekent dat jij steeds meer keuze krijgt in beschikbare deals.

Heb ik een kortingscode nodig tijdens Singles Day?

Het verschilt per webshop of je voor jouw aanbieding een kortingscode nodig hebt, of dat deze automatisch wordt toegepast. Singles Day Online heeft een handig dealsoverizcht gemaakt, waarbij je per webshop de actie ziet en of je hier een kortingscode voor nodig hebt.

Kan ik tijdens Singles Day een playstation met korting kopen?

Absoluut, spelcomputers zijn populaire producten tijdens Singles Day. Veel deelnemende webshops hebben daarom aanbiedingen met daarin een PlayStation met korting. Vaak wordt deze deal gecombineerd met de aanschaf van een computerspel, waardoor tijdens de wintermaanden meteen kan gamen. Heb je nog geen PlayStation of andere spelcomputer, dan is Singles Day (of Black Friday) een mooie kans om deze met een flinke korting aan te schaffen.

Geven alle Singles Day deelnemers 11% korting?

Nee, de korting die gegeven wordt tijdens Singles Day begint vaak op 11%, maar is valt vaak veel hoger uit. Bij Douglas krijg je vaak 25% korting op het gehele assortiment, en kortingen kunnen zelfs oplopen tot 50%! Veel consumenten kiezen er daarom voor om grote aankopen uit te stellen tot Singles Day of Black Friday, zodat ze deze met veel korting kunnen kopen.

Welke producten kan ik het beste kopen tijdens Singles Day?

Tijdens Singles Day zijn er aanbiedingen in alle soorten en maten. Ben je op zoek naar een iets leuks voor jezelf, of misschien alvast naar kerstcadeautjes? Dan is Singles Day een geschikte dag. Daarbij kan je ook gemakkelijk grote producten kopen die je door het jaar niet zo snel aan zou schaffen. Je krijgt immers veel korting, dus een nieuwe televisie, iPhone of wasmachine zijn zeer voordelig.